Zorg voor het eeuwige groen met kunstgras

26 maart 2016

Posted in Nieuws

Vario-kunstgras.nl - KunstgrasGras is in de zomer, als je het goed verzorgt, altijd mooi groen. Mensen hebben een voorkeur voor de kleur groen, omdat we als het ware door de evolutie zo zijn geprogrammeerd. Groen is positief, want groen betekent beschutting, voedsel, vruchtbaarheid, veiligheid en al die associaties zitten als het ware nog steeds in ons. Het komt door de oertijd waarin we nog in groene omgevingen rondliepen waardoor we zo’n sterke voorkeur hebben voor natuur en vooral voor groene natuur. Om dezelfde reden worden we ook zo blij van een blauwe lucht. Een wolkeloze hemel betekent geen regen, betekent meer mogelijkheden om te reizen, betekent een helder zicht en een hogere mate van comfort. Als de lucht van nature rood was geweest, dan waren de mensen op aarde geprogrammeerd om een rode lucht te waarderen. Als een blauwe hemel zou leiden tot regen en bewolking dan zouden we juist een hekel hebben aan een blauwe lucht. Het is misschien lastig om het je voor te stellen, maar dat komt omdat we al vele miljoenen jaren gewend zijn om de kleuren blauw en groen te waarderen. Het zijn simpelweg kleuren met levens bevorderende associaties. Het is daarom ook niet gek dat we het grasveld het liefst het hele jaar door mooi groen zien. Nu is gras het hele jaar door redelijk groen. Het wordt niet geel, maar je kunt wel een verschil zien met het gras in de winter en het gras in de zomer. In de zomer kan het gras overigens wel heel goed geel worden door een gebrek aan water. Tevens kan natuurlijk gras vol met onkruid komen te zitten, mos en andere vervelende zaken die het uiterlijk verstoren. Met kunstgras heb je al deze problemen niet. Met kunstgras is je grasveld in de winter en in de zomer constant van dezelfde kleur groen. Kunstgras is ook nauwelijks te onderscheiden van echt gras, dus het is helemaal geen gek idee om je gazon met echt gras te vervangen door een gazon met kunstgras. Kunstgras is dan ook prima te gebruiken voor je eigen tuin, maar natuurlijk ook voor:

  • Sportvelden
  • Dakterrassen
  • Trapveldjes
  • Uitgebreide balkons

Een groot voordeel van kunstgras is dat het veel makkelijker is toe te passen. Je kunt het bijvoorbeeld op een dakterras plaatsen, want je hebt geen ondergrond nodig die je moet verzorgen en die water nodig heeft. Er komt wel een beperkte mate van zorg bij kijken, maar het is geen natuurlijk gras, dus de toepassingen van kunstgras zijn vele malen uitgebreider dan die van echt gras.

Waar kan ik kunstgras bestellen?

Als je op zoek bent naar kunstgras en meer informatie wil over kunstgras, dan is het een goed idee om eens te kijken op vario-kunstgras.nl. Deze site biedt zeer veel informatie over het leggen van kunstgras, de toepassingen ervan, het onderhoud, de kosten en natuurlijk kun je bij deze website ook kunstgras bestellen. De mensen achter deze website zijn enorm gedreven en gepassioneerd als het op gras aan komt, en dan natuurlijk met name de artificiële vorm daarvan. Het is dan ook niet voor niets dat de medewerkers van vario-kunstgras.nl zijn uitgenodigd door Madurodam om aldaar het graswerk te verzorgen. Dit bereik je natuurlijk enkel en alleen door stelselmatig de beste kwaliteit te leveren en een reputatie op te doen die mensen tot in Madurodam bereikt. Mocht je een beter beeld willen van een tuin met kunstgras, dan kun je in plaats van op de website kijken, ook gewoon naar de showtuin toekomen. Daar kun je alles live bekijken en zie je dus ook meteen hoe echt het gras van vario-kunstgras.nl eruit ziet. Tevens is het natuurlijk een leuk uitstapje voor een vrije zaterdag om samen met je gezin even naar de showtuin toe te komen. Je kunt je er prima oriënteren en later kun je het gras gewoon online bestellen. Of he het nou online bestelt of niet, het gras wordt altijd door een professioneel team bij je thuis afgeleverd en naar wens ook in je tuin (of dakterras) gelegd.

De vijf stappen bij het aanschaffen van gras

Als je op korte termijn wil genieten van je tuin, dan kun je dat doen aan de hand van de volgende vijf stappen. Allereerst kun je gebruik maken van het nodige advies. Je moet natuurlijk weten of het mogelijk is om gebruik te maken van kunstgras, waar je het zoal kunt plaatsen en hoeveel het gaat kosten. Als je alles eenmaal op een rijtje hebt dan kun je overgaan op de volgende stap. Deze stap bestaat uit het leggen van het juiste grondwerk. Kunstgras leg je natuurlijk niet op tegels. Je wilt immers een zachte ondergrond hebben, zodat het voelt alsof je op echt gras loopt. Je hebt dus een zachte ondergrond nodig in de vorm van zand of een substantie die lijkt op zand. Je kunt het zand zelf wel weer op tegel strooien. Daardoor kun je het kunstgras dus ook op daken en balkons plaatsen. Het is alleen wel zaak dat het gras voelt als gras en daarom maak je dus wel gebruik van de juiste ondergrond. De derde stap bestaat uit het leggen van het kunstgras zelf. Als de ondergrond eenmaal gereed is dan kunnen de rollen met gras op de ondergrond worden gelegd en zo ontstaat er in een mum van tijd een gazon. De vierde stap bestaat uit nazorg en stap vijf is niets anders dan genieten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn