Zorg voor de juiste schadevergoeding als je te maken hebt met waterschade

27 maart 2016

Posted in Woning en Tuin

Als iets op de grond valt, dan is het kapot. Het enige wat kapot is, is dat was op de grond viel. Er is geen gevolgschade en ook geen schade dat zich verspreid naar andere objecten. Het is jammer van het object zelf, maar daarmee is de zaak wel direct afgerond. Hoewel dit natuurlijk altijd erg vervelend is, is dit soort schade toch ‘prettiger’ om mee te maken dan bijvoorbeeld waterschade. Water maakt namelijk niet alleen een object stuk, denk bijvoorbeeld aan je vloer of het plafond, het heeft ook nog eens de vervelende neiging om veel gevolgschade te veroorzaken. Het is daarom van ongekend belang dat je zo snel mogelijk actie onderneemt als je te maken hebt met waterschade. Je moet dus eigenlijk niet alleen het probleem verhelpen. Het probleem verhelpen is natuurlijk stap één, want daarmee voorkom je dat de schade groter en groter wordt. Stap twee bestaat uit schadecontrole. Zorg er dus voor dat de schade die je al hebt opgelopen niet nog groter wordt. Water is typisch een element dat overal gaat waar het kan komen en dus kan het ook op de meest vervelende plekken schade kan veroorzaken. Vaak betekent een kleine schade aan de vloer of de muur dat je een groot deel van die muur of vloer moet vervangen. Soms ontkom je er niet aan dat de hele boel moet worden vervangen. Nu zou je kunnen denken dat je verzekering alles wel vergoedt als je waterschade hebt, maar verzekeringen vinden vaak genoeg redenen om niet alles, of soms helemaal niets uit te keren. Soms is dat terecht, soms ook niet. In dat laatste geval moet je dus kunnen aantonen dat de waterschade volledig buiten jouw schuld om is ontstaan. Om dat goed te kunnen bewijzen kun je het beste een professioneel bedrijf in de arm nemen. Een bedrijf met veel ervaring met waterschade en een bedrijf dat kan bemiddelen tussen jou en de verzekering. Het is daarom ook van belang dat je snel contact opneemt met een dergelijk bedrijf, want zij kunnen dan snel een analyse doen wat betreft de schade en de (potentiele) gevolgschade. Vaak kijken verzekeringen naar de schade en de schade die (nog niet) zichtbaar is wordt vervolgens niet meegenomen. Daarna krijg je een schadevergoeding voor de waterschade, maar na een tijdje blijkt dat het lang niet voldoende is vanwege de extensieve gevolgschade en op dat moment kun je niet nog een keer extra geld van de verzekering vragen. Om dus vanaf moment één een juiste inschatting te maken van de daadwerkelijke waterschade en de gevolgschade van die waterschade, kun je contact opnemen met schadeoplossing.nl.

Haal het maximale uit je verzekering wanneer je te maken hebt met waterschade

Als je te maken hebt met waterschade, dan is het dus belangrijk dat je ten eerste de schade beperkt en de oorzaak aanpakt. Daarna is het van groot belang dat je een juist beeld krijgt van de daadwerkelijke schade en de kosten daarvan. Pas dan, als je zeker weet dat je zowel de zichtbare schade als de gevolgschade in beeld hebt gebracht, dan pas ga je naar de verzekering. En het beste is om dat direct via schadeoplossing.nl te doen. Deze organisatie kan geheel vrijblijvend de schade bekijken als je waterschade hebt. Ook als je te maken hebt met brandschade is het heel verstandig om contact op te nemen met de medewerkers van schadeoplossing.nl. Zij kunnen dan alles snel bekijken en door de jarenlange ervaring met waterschade weten zij ook waar ze moeten kijken en waar ze op moeten letten. Elke soort van waterschade zorgt natuurlijk voor een uniek stel problemen, en de medewerkers van schadeoplossing.nl weten dit als geen ander. Zij kunnen voor jou dus meteen een heldere inschatting maken betreffende de daadwerkelijke waterschade. Daarnaast kunnen ze ook zelf contact zoeken met de verzekering en hen precies uitleggen wat de schade is en hoe die schade is ontstaan. Door hun professionele expertise kan de verzekering dan ook niets anders doen dan een groot deel of het maximale bedrag van de verzekering uitkeren. Op die manier kun jij dus met een gerust hart de schade herstellen en hoef je je geen zorgen te maken over financiële strubbelingen.

De website van schadeoplossing.nl

Om je alvast een beetje wegwijs te maken in de wereld van schade en dus ook de wereld van waterschade, volgt hier een kort overzicht met de verschillende mogelijkheden die je hebt op de site van schadeoplossing.nl. Zo kun je bovenaan de website verschillende categorieën vinden waar je op kunt klikken zoals:

  • Contra expertise
  • Soorten schades
  • Organisaties
  • Media
  • Blog
  • Nieuws
  • Contact

Deze categorieën helpen je om je door de website te navigeren. Als je bijvoorbeeld niet precies weet bij wat voor soort schades je zoal bij schadeoplossing terecht kunt, dan klik je simpelweg even op ‘soorten schades’ en dan krijg je precies te zien bij wat voor soort schades je bij deze website terecht kunt. Tevens kun je alles lezen over de organisatie zelf, hoe lang ze al bezig zijn om mensen te helpen bij verschillende soorten schades en dergelijke. Ook vind je op de website ervaringen van andere mensen die gebruik hebben gemaakt van deze website. Je leest dan met wat voor soort schade ze te maken hadden, of ze wel of niet de schadevergoeding kregen uitgekeerd en tevens in hoeverre de interventie van schadeoplossing.nl ertoe leidde dat ze wel of meer schadevergoeding kregen uitgekeerd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn