Monument kopen om in te wonen

4 februari 2017

Posted in Woning en Tuin

Er zijn maar weinig mensen die in een monumentaal pand wonen, maar zij die zo gelukkig zijn kunnen je verzekeren dat een monument kopen absoluut de moeite waard is. Waarom is dit nu zo bijzonder? Het is bijzonder vanwege:

  • de geschiedenis van het pand
  • de karakteristieke elementen die er te vinden zijn
  • de bijzondere uitstraling
  • het unieke ontwerp

Een huis wordt natuurlijk niet zomaar tot monument verklaard, daar moet wel een goede reden voor zijn. Als er nog heel veel andere vergelijkbare panden te vinden zijn, dan zal er minder reden zijn om deze verklaring toe te kennen. Kies jij voor een monument kopen, dan kun je er dus zeker van zijn dat er geen of bijna geen vergelijkbare woningen in Nederland te vinden zijn. Ook moet een monumentaal pand beschikken over zoveel mogelijk authentieke elementen en mag er weinig aan veranderd zijn. Je weet dus ook zeker dat het gebouw nog echt de sfeer van vroeger ademt. Bovendien brengt het natuurlijk veel geschiedenis met zich mee, het is als het ware gewoon te voelen dat er veel vorige bewoners zijn geweest. Een monument kopen past goed bij jou als jij houdt van woningen met geschiedenis, unieke en karakteristieke elementen en veel charme. Bekijk vandaag de website http://www.hofstaetemakelaardij.nl/ nog.

Expert inschakelen voor monument kopen

Vinden veel mensen een gewoon huis kopen al lastig, een monument kopen is natuurlijk nog weer een heel ander verhaal. In de eerste plaats omdat er natuurlijk niet iedere dag zomaar een heel aantal monumenten beschikbaar komen. Het aanbod is beperkt en de kans om iets te vinden wat helemaal bij jou past daardoor ook kleiner dan bij reguliere woningen. Een andere reden waarom een monument kopen anders is, is het feit dat je rekening moet houden met veel meer regels met betrekking tot verbouwing. Je kunt dus niet alles zomaar aan je eigen wens aanpassen. Je moet dus wel weten waar je aan begint en het is verstandig om al voor de koop na te gaan of jouw plannen met de woning wel mogelijk zouden zijn. Daar komt als laatste punt bij dat het voor jou als leek natuurlijk erg lastig beoordelen is of de vraagprijs enigszins reëel is ten opzichte van de staat van onderhoud en de restauraties die je eventueel uit zou moeten voeren. Dit is voor een leek bij monumentale panden nog lastiger te bepalen dan bij reguliere woningen. Een monument kopen doe je dus het best in samenwerking met een echte expert.

Expertise van Hofstaete Makelaardij

Een echte expert op het gebied van een monument kopen, is Hofstaete Makelaardij. Zij weten wat de waarde van een pand is en wat jouw bod dus zou moeten zijn. Zij weten ook wat er mogelijk en onmogelijk is op het gebied van verbouwen en kunnen jou hier vooraf al over informeren. Als jij eenmaal het huis in jouw bezit hebt en je wilt aan de slag gaan met jouw verbouwplannen, dan kunnen zij jou helpen met het opstellen en indienen voor jouw plan voor renovatie of restauratie. Zij kunnen dus helpen met meer dan alleen een monument kopen. Ook verkopen van het pand kun je uiteraard door hen laten doen. Daarnaast bieden zij ook graag hun diensten aan voor taxatie. Heb jij immers gerenoveerd of gerestaureerd, dan beïnvloedt dat de waarde van de woning. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je voor een foutief bedrag verzekerd bent en een goede taxatie komt dan zeker van pas. Wil je een monument kopen of erkopen, zoek je een taxateur voor jouw monumentale pand of heb je hulp nodig bij het indienen van een restauratie- of renovatieverzoek? Dan kan Hofstaete Makelaardij jou dus helpen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn