Impregneermiddel voor je muren

5 februari 2017

Posted in Woning en Tuin

We staan er vaak niet bij stil, maar de buitenmuren van onze woningen hebben eigenlijk heel veel te verduren in ons land. Het kan dan ook zeker geen kwaad om ze met een goed impregneermiddel te behandelen. Wat is nu het risico dat kan ontstaan als dit niet het geval is, tegen wat voor problemen kun je dan aanlopen? Op een gegeven moment kan het zo zijn dat de stenen van de muren wat poreus gaan worden. Zijn ze niet behandeld met een impregneermiddel, dan kan dit problemen geven bij regenval. Als de regen tegen de muur aanwaait, kan dit door de poreuze stenen naar binnen trekken. Dit heeft meerdere gevolgen:

  • de natheid trekt door tot de binnenkant van de muur, waardoor behang los kan gaan laten en pleisterwerk af kan gaan brokkelen
  • er ontstaan schimmels in de muren, die zorgen voor een ongezonde leefomgeving
  • de luchtvochtigheid wordt door de natte muren te hoog, wat het lastig maakt om de woning nog goed te verwarmen en hierdoor krijg je dus hoge stookkosten

Wil jij ervoor zorgen dat je een gezonde leefomgeving hebt, die goed te verwarmen is en waar het behang en pleisterwerk niet van de muren valt? Dan is het gebruik van een impregneermiddel dus zeker aan te raden.

Meer voordelen van gebruik impregneermiddel

Zijn dit nu de enige zaken waar je tegenaan loopt als je niet kiest voor een goed impregneermiddel? Nee, er kan namelijk ook schade aan de buitenmuren zelf ontstaan door de vochtigheid. Als er water in de stenen trekt, dan worden deze gevoeliger voor vorst. Water zet bij bevriezing uit en als dat gebeurt op het moment dat het in de steen zit, dan leidt dit dus tot schade aan de stenen. Daarnaast is het ook zo dat mossen goed groeien op een vochtige ondergrond, ook dat is een goede reden om voor een impregneermiddel te kiezen. Mossen tasten de kwaliteit van de muur aan en bovendien ziet het er natuurlijk ook niet netjes uit als dit op jouw huis groeit. En dan kunnen er ook nog eens problemen ontstaan in de schouw. Het spreekt voor zich dat jij al deze zaken liever wilt voorkomen. Als jij een van de genoemde problemen bemerkt, bijvoorbeeld mosgroei of loslatend behang, dan is het dus zeker de moeite waard om een impregneermiddel aan te brengen of aan te laten brengen.

Behandel je muren met Polykit

Wat voor impregneermiddel kun jij nu het beste kiezen? Een uitstekende keus is het middel Polykit. Je kunt dit zelf aanbrengen, maar je kunt het ook kopen en door een bouw- of schildersbedrijf op de muren laten maken. Wat is nu het voordeel van dit impregneermiddel ten opzichte van andere varianten? Een belangrijk pluspunt is de duurzaamheid ervan. Waar veel middelen slechts vijf tot tien jaar hun kwaliteit behouden, zorgt Polykit ervoor dat je maar liefst twintig jaar van droge buitenmuren kunt genieten. Het heeft dus een uitstekende kwaliteit, tegen een relatief voordelige prijs. Als je nagaat hoe lang je profijt hiervan hebt en wat voor voordelen het je allemaal oplevert, zoals minder stookkosten, dan is snel duidelijk dat je de kosten van het aanbrengen van dit middel dus snel genoeg weer terug verdiend hebt. Een ander voordeel van Polykit is dat het niet alleen zorgt voor droge muren, het beschermt ook voegen en stenen, waardoor deze er langer als nieuw uit blijven zien. Daarbij is een onderlaag van dit impregneermiddel nooit een belemmering voor een volgende laag, waar je de buitenmuur ook maar mee wilt afwerken, het is allemaal mogelijk. Dat maakt Polykit 3×1 dus tot een uitstekende keus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn