Eenvoudig makelaar vergelijken in 3 stappen

6 april 2018

Posted in Woning en Tuin

Wil jij een woning verkopen? Dan ben je niet de enige! Dagelijks zoeken tientallen Nederlanders naar een geschikte makelaar om dat lastige  klusje voor hen te klaren. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er tussen makelaars allerlei verschillen zitten. De meeste huiseigenaren doen één zoekopdracht op Google en kiezen vervolgens de makelaar die bovenaan staat, maar niet elk kantoor hanteert dezelfde voorwaarden. Hoe kun je snel en eenvoudig de ene makelaar vergelijken met een andere?

  • Zet je wensen op papier
  • Bepaal het courtage dat je wilt betalen
  • Eenvoudig makelaar vergelijken met vergelijkings-check

Om te beginnen zet je al je wensen op papier. Dat kan van alles zijn. Je kunt bijvoorbeeld besluiten dat je de bezichtigingen niet zelf wilt doen, maar uit handen wilt geven. Dat is handig als je al verhuisd bent, of wanneer je overdag gewoon werkt. Ook kun je bijvoorbeeld aangeven dat de makelaar alleen in het weekend voor je hoeft te zoeken. Dan weet je zeker dat je door de week niet gestoord wordt. Om eenvoudig de ene makelaar te vergelijken met de andere, is het belangrijk dat je dit soort zaken voor jezelf helder hebt. Je kunt alleen een goede afweging maken als de voorwaarden bij iedere makelaar dezelfde zijn. Nadat je jouw wensen hebt uitgeschreven is het tijd voor de volgende stap: het courtage. Het is belangrijk dat je vooraf bepaalt hoeveel jij bereid bent uit te geven. Voor de mensen die het niet weten, het courtage is het bedrag dat de makelaar ontvangt nadat hij of zij jouw huis heeft verkocht. Het is vaak een percentage van de opbrengst van de woning, maar het kan ook een vast bedrag zijn. Voor je jouw woning op de markt brengt, moet je weten met welk percentage jij comfortabel bent. Je kunt dan altijd zoeken naar een kantoor dat binnen je marge valt. Om eenvoudig een makelaar te vergelijken met een andere moet het courtage min of meer hetzelfde zijn!

Eenvoudig makelaar vergelijken: doe de vergelijkings-check

Heb je al je wensen uitgeschreven, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een makelaar. Je kunt natuurlijk zelf verschillende bedrijven benaderen, maar waarom maak je het jezelf niet makkelijk? Met de vergelijkings-check van https://www.makelaarkosten.nl/ kun je snel en eenvoudig een makelaar vergelijken met de concurrentie. Het enige wat jij moet doen is je contactinformatie achterlaten; het bedrijf doet de rest! Het werkt als volgt: je vult je gegevens in en daarna gaat de tool op zoek. Verschillende makelaars in de buurt worden benaderd met jouw woning. Zijn ze geïnteresseerd, dan kunnen ze een offerte opsturen. Je zult merken dat de offertes snel binnenkomen! Je hebt zo in een oogwenk een overzicht van de makelaars die wel met jou aan de slag willen. Je ziet bovendien meteen onder welke voorwaarden zij jouw huis willen verkopen. Om eenvoudig één makelaar te vergelijken met de competitie, pak je de lijst erbij die je eerder hebt opgesteld. Je loopt alles bij langs en bekijkt welke aanbieder het beste bij je past. Daarna maak je een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Ga niet gelijk overstag

Het is belangrijk om niet direct met de eerste makelaar in zee te gaan. Kijk rustig even rond en maak geen ondoordachte beslissingen. Je kunt vaak wel wisselen van makelaar, maar meestal zitten daar kosten aan verbonden. Het is dus verstandig om gedegen onderzoek te doen voor je een overeenkomst aangaat. Om eenvoudig een makelaar te vergelijken met de rest, gebruik je de vergelijkings-check van makelaarskosten.nl! Klik snel op bovenstaande link en meld je direct aan bij Makelaarkosten!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn