Een nieuwe wasdroger aanschaffen

21 mei 2016

Posted in Woning en Tuin

Er zijn twee dingen die vaak schaars in het leven zijn: tijd en geld. Vaak is het zo dat een mens maar een van beide heeft. Als je veel geld hebt komt dit meestal omdat je veel werkt, wat ervoor zorgt dat je weinig vrije tijd hebt. Heb je weinig of geen werk, dan betekent dit in de meeste gevallen dat je ook weinig geld hebt. Er zijn verschillende zaken in het leven die geld kosten, maar ook dingen waar je tijd voor nodig hebt. Dit is ook zeker het geval in het huishouden. Als je veel tijd hebt om het huishouden te doen woon je in een schoon huis waar altijd schone kleding in de kast ligt en een lekkere maaltijd op tafel staat. Heb je genoeg geld, dan kun je iemand inhuren om het huishouden voor je te doen als je aan het werk bent of je kunt machines en apparaten kopen die je helpen met je huishoudelijke taken. Er zijn verschillende machines ontwikkeld die je kunnen helpen met het uitvoeren van taken, die tegenwoordig nog maar weinig tijd kosten. Als je bijvoorbeeld geen schone kleding meer hebt, gooi je een was in de machine en als het klaar is hoef je het alleen nog maar te drogen. Vroeger kostte het veel meer tijd om voor schone kleding te zorgen en op deze manier is het huishouden in de loop der jaren een stuk gemakkelijker geworden. Vaak is het ophangen van de was nog het meeste werk en dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een wasdroger aan te schaffen. Met een wasdroger gaat het drogen van de was niet alleen gemakkelijker, maar ook een stuk sneller. Dit zorgt ervoor dat als je eens tijd hebt om de was te doen, dat je in een paar uurtjes een flinke bult was kunt wegwerken die je direct schoon de kast in kunt schuiven.

De voordelen van een wasdroger

Het grootste voordeel van een wasdroger is dat je de was niet meer hoeft op te hangen. Het ophangen van de was kan buiten aan een waslijn of droogmolen of binnen aan een wasrek. Het nadeel van het ophangen van de was is dat het veel tijd kost om alle natte was netjes op te hangen en het weer in te halen als het droog is. Als je de was buiten hangt moet je er op letten dat het niet gaat regenen en binnen hangt de was vaak in de weg. In een wasdroger is de was na 1 of 2 uur helemaal droog en kun je het direct opvouwen en opruimen. Hierdoor hoef je er niet mee naar buiten en hangt het binnen ook niet in de weg. Er zijn verschillende soorten wasdrogers en het hangt van verschillende zaken af welke wasdroger het meest geschikt is voor jou:

  • Budget
  • Plaatsing in de woning
  • Mate van milieubewust ingesteld zijn

Ten eerste is het budget belangrijk als je een wasdroger gaat aanschaffen. Een afvoerdroger is de meest simpele soort wasdroger, maar deze machine heeft wel een speciale ruimte nodig. Deze droger voert de warme vochtige lucht namelijk af door een buis, die naar buiten geleid moet worden. Daarom moet deze wasdroger in een ruimte gezet worden waar een gat naar buiten gemaakt kan worden of waar de buis uit het raam gehangen kan worden. Deze wasdroger is het voordeligst in de aanschaf, maar kost meestal de meeste energie. Een condensdroger is een droger waarbij het vocht uit de lucht wordt gehaald en wordt afgevoerd naar een reservoir of direct naar het riool. Het voordeel van deze droger is dat hij geen afvoer nodig heeft en dus overal geplaatst kan worden in de woning. Deze wasdroger is vaak wat zuiniger met energie dan een afvoerdroger. Ten slotte is er nog de warmtepompdroger. Deze wasdroger gebruikt de warme lucht die voor het drogen van de was wordt gebruikt om de machine te laten draaien, wat betekent dat er erg weinig energie wordt verbruikt. In de aanschaf is het apparaat echter wel het duurste van de drie drogers. Je kunt daarnaast ook nog voor een droogkast kiezen, waarin statische lucht wordt gebruikt om de was te drogen. Deze wasdroger is vooral geschikt voor delicate producten en is ook een stuk duurder dan een afvoerdroger.

Online witgoed uitzoeken en aanschaffen

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasdroger is www.deschouwwitgoed.nl een goede optie. Het grootste voordeel van het online bestellen van witgoed is dat je een goed beeld krijgt van wat er beschikbaar is. De verschillende producten die door De Schouw Witgoed worden aangeboden worden op de site duidelijk beschreven en bovendien kun je met de handige zoekfunctie op de site gemakkelijk een wasdroger vinden die voldoet aan jouw eisen. Je kunt bijvoorbeeld een type droger selecteren, maar je kunt ook op prijs zoeken. Door een marge in te stellen waarbinnen de prijs moet vallen zie je alleen de resultaten die je kunt betalen. Ook kun je de producten selecteren op merk. Dit geldt niet alleen voor de wasdrogers, maar ook voor de andere soorten witgoed zoals koelkasten, wasmachines en vaatwassers die door De Schouw Witgoed worden aangeboden. Op www.deschouwwitgoed.nl kun je een duidelijk overzicht vinden van alle producten die te koop zijn. Bespaar dus tijd, maar ook geld en neem snel een kijkje op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn