Epdm rubber kopen

21 mei 2016

Posted in Woning en Tuin

Epdm rubber is een synthetisch gefabriceerde rubber en is zeer geschikt als dakbedekking. U komt misschien hier bij ons op de website een kijkje nemen naar het epdm rubber omdat anderen er over hebben verteld. Misschien bent u toevallig bij ons beland of misschien had u “epdm rubber” ingetypt in de zoekbalk van Google. Hoe dan ook: van harte welkom bij epdmxl.nl. Epdm rubber kenmerkt zich door de zwarte kleur van het materiaal. Het bestaat uit diverse polymeren die zijn samengevoegd tot dit uiterst sterke product. Het is op vrijwel alle daken aan te brengen, geheel zonder talk. U bevestigt het eenvoudig met een goede lijm en dan kunt u er minstens 50 jaar van profiteren. Het epdm rubber werkt als een isolerende laag op uw dak en laat geen water door. Dat is misschien wel de belangrijkste werking van dakbedekking: het moet regenwater afvoeren naar de zijkanten van uw dak waar het in de goot kan worden opgevangen. Als water lang op uw dak blijft liggen, dan vreet het zich onherroepelijk een weg naar binnen. Stil water bevat meer zuren en dat is funest voor uw dak. Zorg daarom voor een goede dakbedekking en kies voor epdm rubber want dit is te allen tijde waterdicht. Water is een gevaarlijk element. Het bevat krachten waar u geen weet van hebt en is misschien nog wel sterker dan vuur. Geen wonder dat er zoveel onderzoek is gedaan naar het epdm rubber. Epdm staat trouwens voor: “Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer”. U leest het, epdm rubber bestaat uit deze drie polymeren en daardoor het is een veel krachtigere rubber dan alle andere soorten. Het kan trouwens niet alleen water de baas zijn, epdm rubber is van alle markten thuis en beschermt u tevens tegen vuur, zure regen en zware weersomstandigheden. In Nederland kan het weer nogal wispelturig zijn. De ene week sneeuwt het, de andere week gaat er een hittegolf door het land. Uw huis is daar misschien niet eens op gebouwd. We kennen het probleem van een te goed geïsoleerd huis: hete zomers maken het een hel om in uw huis te moeten slapen, zeker als uw ramen niet open kunnen. Toch is epdm rubber te allen tijde aan te raden want ook de straling van de zon kan grote schade aanrichten op uw dak.

Epdm rubber is zeer geschikt voor Nederlandse daken

Een aantal in het oog springende voordelen van epdm rubber ten opzichte van andere type rubber:

  • Het is bestand tegen zeer hoge temperaturen tot maar liefst 120 graden Celsius. Mocht u ooit uw dak willen schoonmaken dan kan dat prima met kokend water. Dankzij de enorme elasticiteit van epdm rubber is het ook bestand tegen extreem lage temperaturen tot rond de min 35 graden Celsius!
  • Daarnaast kenmerkt epdm rubber zich door de goede bestendigheid tegen zowel basen als zuren. Dat betekent dat het niet of nauwelijks wordt aangetast door zure regen, vetzuren, ozon, zouten en Uv-stralen.
  • En ten slotte willen we niet onbenoemd laten dat het een zeer lange levensduur heeft van maar liefst 50 jaar! Pas dan zult u de oude epdm rubber moeten verwijderen zodat het plaats kan maken voor de dakbedekking die in 2065 de voorkeur heeft.

Wilt u als aannemer grote rollen met epdm rubber afnemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook als u hier als particulier komt omdat u bijvoorbeeld een garage of schuurtje naast uw huis hebt gebouwd, kunt u hier eenvoudig een aantal rollen epdm rubber afnemen. Bouwt u zelf uw eigen huis? Dan is dat een zeer knappe prestatie. Als u uw platte daken goed wilt isoleren en beschermen dan weet u nu waar u epdm rollen kunt halen. Geen bestelling is te groot want we zijn van geen kleintje vervaard.

Het isoleert en is tevens waterdicht

Hopelijk hebben we u overtuigd van onze rubber en wilt u het eens gaan uittesten. U kunt eventueel kleine stukjes bij ons bestellen zodat u een proef op uw dak kunt houden. U kunt oefenen met het snijden van dit rubber en het bevestigen van de rubber mits u er een goede lijm of kit bijkoopt. Is uw dak niet erg rechthoekig of vierkant maar bevat het vele lastige bochten? Ook dat is geen probleem voor epdm want u kunt het eenvoudig bijsnijden met een scherp stanleymes. Voor grote oppervlaktes gebruikt u een van onze rollen met een standaarddikte van 1,30 mm. Dit is trouwens de Europese standaardafmeting voor dakbedekking zodat u het ook mee kunt nemen naar het buitenland om uw vakantiehuisje van goede dakbedekking te voorzien. De hoekjes snijdt u dus eenvoudig uit de epdm stroken die u er apart bij kunt bestellen. Naast deze stroken, rollen, lijmen en kitten kunt u diverse andere accessoires bijbestellen. Zo kan het geen kwaad om een epdm waterafvoer aan uw dakbedekking vast te maken die vervolgens overloopt in uw pvc-waterbuis. Zo loopt het dakwater zonder verspilling direct naar het riool. Bestellen is een eenvoudig karweitje. Mocht u in het groot bestellen, neem dan eerst even contact op. Wellicht komt u in aanmerking voor een fikse korting. We stellen eerst een offerte voor u op. Gaat u daarmee akkoord? Dan klikt u op de rollen die u wenst en kunt u vervolgens uw contact- en adresgegevens invullen. Betalen doet u digitaal en wel door gebruik te maken van iDEAL, PayPal of met uw creditcard. Het komt binnen 48 uur naar u toe!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn