Tijdelijke regeling hypothecair krediet

10 april 2016

Posted in Woning en Tuin

De tijdelijke regeling hypothecair krediet is een van de regelingen die uw totale hypotheek bepalen. Aangezien we het nu hebben over de afbetaling van uw huis of misschien van een ander groot object zoals uw keuken of auto, kunt u maar beter even verder lezen. We leggen u graag uit wat de tijdelijke regeling hypothecair krediet is en of het gunstig of ongunstig voor u is. De tijdelijke regeling hypothecair krediet is een van de vele onderwerpen waar u op onze website tdmc.nl informatie over terug kunt vinden. De consultant kunt u inhuren per dagdeel voor 120 euro per uur. Als u hier langer gebruik van wilt maken, bijvoorbeeld op wekelijkse of een maandelijkse basis dan zal dit uurtarief een stuk lager komen te liggen. Voor bedrijven kan dat erg aanlokkelijk zijn. Wilt u als particulier de tijdelijke regeling hypothecair krediet of andere belangrijke bankzaken door ons bekijken en berekenen? Dan is het niet nodig om ons langer dan een dag te consulteren. Onze consultant kan bij u langskomen en zal in een middagje de tijdelijke regeling hypothecair krediet hebben berekend en hebben gezien hoe u kunt besparen op uw maandelijkse kosten. In deze tijden kan het nog behoorlijk moeilijk zijn om uw huis te verkopen. Als u toch graag wilt verhuizen dan is het soms niet mogelijk om uw huis te verkopen. Hier kunnen maanden zo niet jaren overheen gaan. Zeker als uw vraagprijs te hoog is, u in een onaantrekkelijke uithoek van het land woont of omdat de huizenmarkt op zijn gat ligt zoals in 2008 na de crisis het geval was. Dat trekt langzaam maar zeker weer wat aan maar toch kan het nog behoorlijk lang duren voordat u resultaat boekt. De tijdelijke regeling hypothecair krediet is aldus een van de belangrijke factoren die uw maximale hypotheek bepalen. U wilt bij de aanschaf van uw huis een bank vinden die een geweldige lening wil verschaffen.

De tijdelijke regeling hypothecair krediet

De tijdelijke regeling hypothecair krediet is vooral van toepassing als u een nieuwe hypotheek afsluit. Er staan diverse zaken in die te maken hebben met de totale kosten van uw hypotheek als u een huis koopt. Een korte opsomming van de tijdelijke regeling hypothecair krediet vindt u hieronder in een kleine opsomming. We hebben hierin de belangrijkste punten opgenomen:

  • U moet in maximaal 30 jaar tijd uw hypotheek aflossen.
  • U moet dit aflossen met een annuite├»tenhypotheek of lineaire hypotheek, of combinatie.
  • Uw maximale hypotheek op basis van de waarde van uw huis wordt tussen 2012 en 2018 verlaagd. Dat heet de loan to value (LTV). Dit is de verhouding tussen uw hypotheek en de waarde van uw huis. tot 2018 mag de waarde van uw hypotheek iets hoger zijn dan de waarde van uw huis. Daarna moet dit gelijkgetrokken worden.

Dit zijn in het kort de drie belangrijkste regels uit de tijdelijke regeling hypothecair krediet. Hebt u nog steeds geen idee wat dit allemaal betekent? Dat kunnen we ons erg goed voorstellen want het klinkt niet bijster interessant om de tijdelijke regeling hypothecair krediet helemaal door te nemen. U zult erg veel vakjargon tegen komen en dat schikt enkel af. Maar wees niet bang, we staan voor u klaar om u hierbij te helpen. De tijdelijke regeling hypothecair krediet is een wettelijke regeling die in 2012 is ingegaan omdat de overheid meer invloed wil uitoefenen op deze hypothecaire zaken. Dat komt mede doordat banken voor die tijd erg veel vrijheid hadden en er mede voor hebben gezorgd dat de huizenmarkt mondiaal instortte. En daar plukken we nog altijd de wrange vruchten van. Het is dus niet slecht dat de overheid zich er meer bemoeit ook al gaat dat ten koste van het liberale karakter dat Nederland kent. Dankzij de tijdelijke regeling hypothecair krediet hebt u meer vrijheid en zijn de maandelijkse kostenposten een stuk lager. Ook op de lange termijn hebt u een hypotheek waar u echt wat mee kunt zodat u niet door de bank in het ootje kan worden genomen.

Regel dit goed van te voren voordat u een hypotheek afsluit!

Natuurlijk is de tijdelijke regeling hypothecair krediet niet het enige dat de waarde van uw hypotheek bepaalt. Er zijn vele andere zaken die gezamenlijk zorgen voor de hypotheek die een bank u kan verstrekken. Denkt u daarbij aan de hypotheekrente, de looptijd, de waarde van uw woning, uw netto en bruto inkomen maar ook extra zekerheden die de bank u kan verlenen. Het ultieme doel van de overheid is om u, de burger, te beschermen tegen het afsluiten van een te hoge hypotheek. Een hypotheek die u nooit kunt aflossen, waarbij een hoge rente in rekening wordt gebracht en nog veel meer narigheden. Mocht u dan ooit nog willen verhuizen, dan zit u straks met twee hypotheken. Laat u dat niet overkomen en bereken van te voren alles goed uit. Wij willen u hier graag mee helpen dus neemt u vooral contact met ons op. We leggen u graag alles uit over deze regeling en kunnen u tevens helpen bij andere vragen over uw hypotheekaanvraag. Klim in de pen en schrijf ons een e-mail, bel ons op of vul het online formulier even in. We komen zo spoedig mogelijk bij u terug. Bekijkt u tevens de banken bij u in de buurt, vergelijk de verschillende rentes en probeer erachter te komen welke bank het beste bij u past voor uw hypotheek. Succes!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn