Overzettreden

11 maart 2016

Posted in Woning en Tuin

Ziet uw trap er niet mooi meer uit? Dan kunnen overzettreden een ideale oplossing voor u zijn. Het opnieuw verven van een trap is nu niet een klusje waar mensen met plezier naar uit zitten te kijken. Niet alleen is het vaak lastig om alle hoekjes goed te bereiken, een nieuwe verflaag betekent ook dat u minstens een dag niet naar boven of beneden kunt gaan en dat is natuurlijk vooral heel lastig. Kiest u voor het laten plaatsen van overzettreden, dan is de klus over het algemeen binnen een dag geklaard en kunt u gewoon weer zonder problemen traplopen. Dat is natuurlijk wel zo fijn, want u wilt immers in de meeste gevallen wel gewoon van uw bovenverdieping gebruik kunnen maken. Als u alleen woont is het vaak nog niet zo’n grote ramp als u een dag niet naar boven kunt, dan slaapt u gewoon even een dagje beneden. Maar als u een gezin hebt, dan is dat natuurlijk wel wat anders. De badkamer is immers vaak boven, net als alle slaapkamers. Dan zijn overzettreden dus ideaal vanwege het feit dat dit heel snel geregeld is. Natuurlijk is het gebruik maken van overzettreden niet alleen een oplossing als de verf er af gesleten is, het is ook een ideale manier om andere slijtageplekken weg te werken. U loopt immers eigenlijk altijd over het midden van de treden, waardoor deze uitgehold kunnen raken. Dit is natuurlijk helemaal een probleem wat u niet zomaar even oplost. U kunt natuurlijk kiezen voor een compleet nieuwe trap, maar als deze nog stevig is en de leuningen er nog goed uitzien, dan is dit natuurlijk ook overbodig. Overzettreden zijn dan erg handig, hiermee zijn de treden meteen weer mooi vlak en ziet het geheel er weer helemaal als nieuw uit.

Multiplank eiken overzettreden

Als u ervoor kiest om uw trap op te knappen met overzettreden, dan kunt u kiezen voor verschillende materialen. Sommige bedrijven bieden enkel treden van massief hout aan. U zult nu waarschijnlijk denken dat dit de beste kwaliteit is en voor het beste resultaat zorgt. Dit is echter niet waar. Het nadeel van massief hout is namelijk dat het kan gaan krimpen of juist kan gaan uitzetten. Hierdoor zouden de overzettreden krom kunnen gaan trekken en dat wilt u natuurlijk absoluut voorkomen. Vooral in nieuwbouwhuizen wil dit nog wel eens gebeuren, omdat daar vaak nog veel vocht in de muren zit, waardoor de luchtvochtigheid in huis hoog is. Een hoge luchtvochtigheid kan enorm veel invloed hebben op massief hout, helemaal als de lucht vervolgens droger wordt en dan kan het hout dus gaan werken. Gebruikt u echter multiplank overzettreden, dan zult u van dergelijke problemen geen last hebben. Multiplank, of multiplex, bestaat uit verschillende dunne laagjes hout die op elkaar gelijmd zijn en juist door deze verlijming zullen zij niet gaan reageren op vocht of droogte. Krimp en uitzetten is uitgesloten en daardoor ook het kromtrekken van de treden. Nu ziet multiplex er van zichzelf natuurlijk niet zo mooi uit, daarom worden de overzettreden afgewerkt met een laag massief eiken van vier millimeter. Zo hebt u dus de beste eigenschappen van twee materialen gecombineerd: het mooie uiterlijk van massief eiken met de stevigheid en vochtbestendigheid van multiplex. Zo weet u zeker dat uw trap er langs als nieuw uit zal blijven zien en dat is natuurlijk een fijne gedachte. U hebt immers geen zin om een dergelijke klus vaak uit te moeten voeren. Kiest u voor multiplank eiken overzettreden, dan kiest u dus voor een trap die er weer helemaal als nieuw uitziet en die ook lang een mooi uiterlijk zal weten te houden.

Intven Traprenovatie

Wilt u uw trap in uw woning opknappen met overzettreden, dan hebt u twee mogelijkheden. U kunt dit natuurlijk laten doen, maar u kunt het ook zelf doen. Wat u ook kiest, in beide gevallen bent u bij Intven Traprenovatie aan het juiste adres. Zij leveren namelijk overzettreden voor doe-het-zelvers, zodat u hier zelf mee aan de slag kunt gaan. Maar als u niet zo handig bent of deze klus niet ziet zitten, dan kunt u ook ervoor kiezen om de nieuwe treden door hun montageteam bij u thuis te laten monteren, dan hebt u er zelf verder geen omkijken meer naar. Voor een mooi resultaat zijn overzettreden alleen natuurlijk niet voldoende. Hebt u een dichte trap, dan hebt u bijvoorbeeld ook stootborden nodig voor de verticale gedeelten van iedere trede. Bij Intven Traprenovatie vindt u alles wat u nodig hebt om uw trap er weer helemaal prachtig uit te laten zien, u kunt bij hen terecht voor:

  • stootborden
  • uitlooptreden
  • onderhoudsproducten
  • olie om het hout een ander kleurtje te geven

Daarnaast bieden zij ook het nodige klusmateriaal, zo verkopen zij bijvoorbeeld ook trapspinnen, om de juiste maat op te kunnen nemen zodat u de treden op maat kunt maken. Maar ook lijm en kit om de overzettreden op de oude trap te bevestigen vindt u in hun collectie. Hebt u hulp nodig bij de installatie, dan vindt u hiervoor een speciale handleiding op hun website en ook geven hun vakmensen u graag advies. Het fijne van Intven Traprenovatie is bovendien dat zij enkel werken met FSC-gecertificeerd hout. Nieuwe trapdelen bij hen aanschaffen betekent dus dat u kiest voor een verantwoord en duurzaam product. Als u uw trap op wilt knappen met overzettreden, dan is Intven Traprenovatie dus altijd de beste keus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn