Mijn keuze voor een hondentuig

30 november 2017

Posted in Nieuws

Ik heb al jarenlang honden en ik was er eigenlijk al die tijd van overtuigd dat de beste keuze die je kon maken was om voor een halsband te gaan. Tenslotte zie je het merendeel van de honden op straat met een halsband lopen en automatisch ging ik er dus vanuit dat dit dan ook de juiste keuze is. Ik had geen idee dat het soms gewoon beter kan zijn om te kiezen voor een hondentuig. Met een tuigje heb je namelijk de nodige voordelen.

  • Verschillende variaties
  • Beter voor de nek van de hond
  • Betere krachtverdeling

Ik ben me pas gaan verdiepen in het aanschaffen van een hondentuig toen mijn laatste pup heel erg aan het trekken was tijdens het lopen. Ik vond dit toch wel heel erg vervelend. Niet omdat ze mij omver trok (zoveel kracht had ze niet), maar voornamelijk omdat het er toch wel heel erg pijnlijk uitzag. Op een gegeven moment was ze zelfs aan het piepen omdat ze amper adem kon halen omdat de riem zo straks stond van het trekken. In plaats van dat ze ophield met trekken, bleef ze gewoon doorgaan! Op dat moment wist ik dat ik naar een andere oplossing op zoek moest gaan en zo kwam ik uit op het hondentuig.

De verschillende varianten van een hondentuig

Een hondentuig is er in verschillende varianten. Zo is er een speciaal anti trektuig, maar je hebt ook tuigen die speciaal voor in de auto gemaakt zijn. Hiermee kun je dus heel erg makkelijk en veilig je hond meenemen in de auto. Je doet de hond het tuig aan en vervolgens klik je deze in de stoelriem vast. Je hond zit dus vast in de auto en kan nergens heen. Ik vind dat toch wel een prettig idee. Ik heb altijd honden meegenomen in de auto, maar toch zat de angst er altijd wel in dat een van de honden uit het raam zou springen of zo. Met het hondentuig heb ik hier nu helemaal geen last meer van. Ik klik mijn trouwe viervoeter gewoon vast en we kunnen op weg. Dat is ook heel erg fijn als ik de deur open, want ze kan er niet zomaar uit. Het is dus niet iedere keer een gevecht en dat is toch ook wel heel erg fijn. Het wandelen met het hondentuig gaat ook heel erg goed. Ik kan mijn hond beter disciplineren en sinds ze het tuigje aan heeft trekt ze een stuk minder. En dat vind ik toch wel heel erg prettig!

Online mijn aankopen doen

Ik ontdekte een tijdje geleden de website Tinki.nl. Dit is ook de plek waar ik direct heen ben gegaan toen ik een hondentuig zocht. Op deze website vind je namelijk ieder aanbod van alle online dierenwinkels in Nederland samen gebracht. Dit betekent dat je niet alleen een enorme keuze hebt om te maken, maar ook dat je het product waar je uiteindelijk voor wilt gaan voor de goedkoopste (online) prijs kunt aanschaffen. Op Tinki.nl vind je alles voor en over je hond en het is dan ook een website waar ik regelmatig heen ga. Of het nu is voor informatie of juist voor het kopen van zoiets als een hondentuig. Ik weet dat ik hier altijd aan het juiste adres ben. Iedereen die een hond heeft of die een hond wil gaan aanschaffen, kan ik dan ook zeker aanraden om naar Tinki.nl toe te gaan. Je gaat hier zeker vinden waar je naar op zoek bent. Het is echt een gouden vondst!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn