Laminaatverwarming

11 februari 2017

Posted in Woning en Tuin

Veel mensen lijkt het heerlijk om vloerverwarming te hebben, maar zij zien een tegelvloer niet zitten. Maar wist je dat laminaatverwarming ook mogelijk is? Je hoeft dus niet per definitie voor tegels op je vloeren te kiezen als je graag vloerverwarming in huis wilt hebben. Het fijne van laminaat is natuurlijk dat het heel gemakkelijk te leggen is en dat je ook veel eenvoudiger weer een nieuwe vloer kunt leggen dan wanneer je voor tegels kiest. De laminaatverwarming ligt onder de laminaatdelen en er kan dus gewoon op ieder gewenst moment een ander soort laminaatvloer overheen gelegd worden. Daarnaast hebben laminaatvloeren natuurlijk als pluspunt dat ze vaak een warme uitstraling hebben. Vaak zijn ze uitgevoerd in houtkleuren, waardoor het een natuurlijke en warme sfeer geeft. Tegelijkertijd is het wel allemaal heel glad, waardoor het gemakkelijk schoon te houden is. Laminaatdelen hebben bovendien weinig onderhoud nodig, helemaal vergeleken met een echte houten vloer. Er zijn dus heel veel redenen waarom mensen hier voor zouden willen kiezen. Dat het mogelijk is om dit te combineren met laminaatverwarming, zal het voor velen nog veel aantrekkelijker maken.

Laminaatverwarming biedt voordelen

Waarom zou je nu voor laminaatverwarming of voor vloerverwarming kiezen? Wat heeft dit nu voor voordelen te bieden ten opzichte van bijvoorbeeld centrale verwarming met radiatoren? Voor velen zal het een groot pluspunt zijn dat er niet meer met radiatoren gewerkt hoeft te worden. Hoewel deze ook zeker hun voordelen hebben, hebben ze natuurlijk als grote nadeel dat ze vaak veel ruimte aan de muren innemen. Ruimte die je vervolgens niet meer op andere manieren kunt benutten. Je kunt er dan bijvoorbeeld geen kast of bank meer neerzetten. Dat is uiteraard erg jammer, want zo wordt je zeer beperkt in de mogelijkheden tot indeling van je woonruimte. Met laminaatverwarming heb je hier geen last van, het zit immers in de vloer verwerkt. Je hoeft dus geen radiatoren meer op te hangen en je houdt dus meer ruimte over voor je meubilair. Daarnaast heeft het natuurlijk als grote pluspunt dat het jouw woning van onderaf verwarmt. Veel mensen krijgen als eerste last van koude voeten en als die maar eenmaal warm zijn, blijft de rest van het lichaam ook warm. Het blijkt daardoor altijd weer dat vloerverwarming veel efficiƫnter en energiezuiniger is dan andere verwarmingsvormen. Ook dat is dus zeker een reden om laminaatverwarming in je woning te overwegen.

Electric Comfort specialist in vloerverwarmingen

Wil je laminaatverwarming in je woning hebben, dan is het belangrijk dat je dit door een echte specialist aan laat leggen, zoals Electric Comfort. Hoe gaan zij nu aan de slag op het moment dat jij hen ingeschakeld voor de aanleg van laminaatverwarming? Zij volgen verschillende stappen in hun werkproces, namelijk:

  • op de ondervloer wordt PE folie aangebracht, wat optrekkend vocht tegenhoudt
  • hier overheen worden Depron isolatieplaten gelegd die een dikte van 6 mm hebben
  • de volgende laag bestaat uit infrared heating film
  • de infrared heating film wordt verbonden met de vloersensor die in verbinding staat met de thermostaat

Als dit alles is gedaan, dan kunnen de laminaatplanken er overheen gelegd worden. Een groot voordeel van de werkwijze van ElectricComfort.nl is dat zij gescheiden zones in de verwarming inbrengen. Dit betekent dat je verschillende ruimtes apart van elkaar kunt verwarmen. Zo kun je bijvoorbeeld de thermostaat van de slaapkamers laag draaien overdag, zonder dat het dan in de rest van het huis koud wordt. Als je op zoek bent naar een verwarming die weinig ruimte in beslag neemt en die zorgt voor een efficiƫnte en aangename warmte, dan is laminaatverwarming aan laten leggen door Electric Comfort een uitstekende optie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn