Aan de slag met een gaslek opsporen

12 februari 2017

Posted in Woning en Tuin

Een gaslekkage opsporen en voornamelijk om er een te herkennen is relatief eenvoudig. De penetrante gaslucht die dan in je huis of pand hangt is een goede weggever. Het is dan ook niet moeilijk om dit te herkennen en hier direct actie op te ondernemen. Laat een gaslek opsporen altijd over aan een professional! Dit is namelijk een gevaarlijke onderneming die je met name niet zelf moet doen. Je hebt hiervoor speciale apparatuur nodig en de meeste mensen zullen deze toch niet in huis hebben. Een gaslekkage opsporen is namelijk niet het enige wat er dan moet gebeuren. Het gaslek moet natuurlijk ook gedicht worden. Wanneer jij een gaslek in huis ruikt, controleer dan eerst of je er zelf achter kunt komen waar het vandaan komt op de veilige manier. Controleer of het gasfornuis niet per ongeluk is aangelaten. Is dat niet het geval? Bel dan met de medewerkers van Gaslekcheck.

  • Open ramen en deuren
  • Gebruik geen vuur of elektriciteit
  • Sluit de hoofdkraan af

Een aantal dingen die je bij het gaslek opsporen wel zelf kunt doen, zijn bijvoorbeeld het openen van ramen en deuren en het afsluiten van de hoofdkraan van de gastoevoer. Op die manier voorkom je dat er nog meer gas in je huis lekt en het bestaande gas kan uit je huis ontsnappen doordat er weer verse zuurstof wordt toegevoegd. Aardgas zorgt er namelijk voor dat de zuurstof in je huis verdwijnt. Er is dus ook een grote kans op verstikking wanneer je geen actie onderneemt wanneer je de gaslucht ontdekt. Het openen van ramen en deuren en contact opnemen met de medewerkers van Gaslekcheck is het minste wat je kunt doen.

Wat te doen bij een gaslekkage opsporen

De medewerkers van Gaslekcheck hebben allemaal ruime ervaring op het gebied van een gaslek opsporen. Je kunt er dus op vertrouwen dat zij weten waar ze mee bezig zijn en jou op die manier dus het allerbeste kunnen helpen. Wanneer je een gaslucht in huis ruikt, is het van belang om hier direct actie op te ondernemen. Weet je niet precies wat je moet doen? Bel dan met de medewerkers van Gaslekcheck. Zij weten dit uiteraard wel en ze vertellen je graag wat verstandig is om te doen in jouw geval. Een gaslekkage opsporen en herstellen moet op een zo kort mogelijke termijn gebeuren. Daarom staan de medewerkers van Gaslekcheck ook altijd voor je klaar. Dag en nacht, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Bel je van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur ’s ochtends en 17.00 uur ’s middags? Dan zijn de kosten voor een gaslek opsporen en repareren € 79. Buiten deze tijden geldt een toeslag van € 50. Maar dat is het natuurlijk helemaal waard om je eigen veiligheid te kunnen waarborgen.

Meer weten over een gaslek opsporen

Ben je benieuwd wat er nu allemaal precies gebeurt bij een gaslek opsporen? Of wil je weten wat ze bij Gaslekcheck precies voor je kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op de website of pak de telefoon op en bel ze. Ze vertellen je graag meer over wat er allemaal gebeurt bij een gaslekkage opsporen en met name wat jij in deze situatie moet doen. Het belangrijkste is natuurlijk om een dergelijke situatie te voorkomen en je gasleidingen goed te onderhouden. Gaat het toch mis? Dan hoeft er nog geen nood aan de man te zijn. Open ramen en deuren en bel de Gaslekcheck. Zij zullen het gaslek opsporen en de problemen voor je verhelpen. Je kunt dus altijd op hen vertrouwen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn