Kleurinspiratie voor je woning

14 juli 2016

Posted in Woning en Tuin

Sommige mensen hebben van nature aanleg voor het op een leuke manier inrichten van hun woning. Voor anderen is dit wat lastiger, zij lopen bijvoorbeeld al stuk op de vraag wat voor kleuren zij in huis zullen gaan gebruiken. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je wel wat kleurinspiratie gebruiken. Veel mensen zijn geneigd om hun muren maar gewoon wit te verven en natuurlijk is dat een optie. Maar als je het op een verkeerde manier doet, dan kun je per ongeluk een heel steriele look creëren en dat wil je natuurlijk niet. Je wilt graag dat jouw woning gezelligheid en warmte uitstraalt, dat jij je er goed thuis voelt. Dit kan prima met veel wit in huis, maar je moet het dan wel op de juiste manier toepassen. Daarvoor is het dus niet verkeerd om kleurinspiratie op te doen en eens te kijken hoe andere mensen of professionals witte kleuren in het interieur gebruiken. Je zult bij deze zoektocht naar kleurinspiratie waarschijnlijk ontdekken dat zij het wit vaak zo combineren, dat het net iets minder steriel wordt. Bijvoorbeeld door te kiezen voor accessoires in een afwijkende kleur of door diverse wittinten met elkaar te combineren en zo variatie in het interieur aan te brengen. Wat ook een optie is, dat zul je bij de verschillende kleurinspiratie voorbeeldplaatjes zien, is dat wittinten gecombineerd worden met de natuurlijke tinten van bijvoorbeeld hout. Zo voorkom je dat het te eentonig en steriel wordt en zorg je ervoor dat er net iets meer leven in komt. Door echt de tijd te nemen voor kleurinspiratie, kun jij verschillende ideeën opdoen en uitzoeken wat jij nu zelf echt mooi vindt. Vind jij de trend van wit en licht echt zelf mooi of wilde je dat enkel kiezen omdat je eigenlijk geen ander idee had of omdat je nu eenmaal had begrepen dat het in de mode was? Je moet jezelf er echt prettig bij voelen, anders werkt het niet.

Kleurinspiratie laat zien dat kleur ook kan

Door al het wit wat je de laatste tijd in de woonbladen ziet, zou je haast vergeten dat je jouw huis ook prima met andere kleuren in kunt richten. Maar als je eens op zoek gaat naar kleurinspiratie, dan zul je zien dat dit toch echt mogelijk is. Zoals gezegd, als jij alleen maar wittinten niet mooi vindt en je daar niet blij van wordt, dan moet je dat zeker niet doen. Ga dan gewoon op zoek naar nog wat meer kleurinspiratie en ontdek van welke kleuren jij wel blij wordt. Soms kan het heel goed werken om een felle kleur in je interieur te verwerken, bijvoorbeeld door een van de wanden in deze tint te verven. Of je kiest ervoor om diezelfde kleur steeds in de accessoires terug te laten komen. Ook kan het bijvoorbeeld een optie zijn om allemaal pasteltinten te gebruiken, als dit is wat goed bij jou past. Of zoek eens bij kleurinspiratie op grijs of zwart, je zult je erover verbazen hoe gaat dit kan staan in een interieur en hoeveel dit kan doen voor de uitstraling van een kamer. Het zijn voor veel mensen geen voor de hand liggende kleuren om te gebruiken, maar ze kunnen echt heel passend zijn. Let er wel op dat als je kleurinspiratie opdoet, dat je niet alleen let op hoe de kleurtinten op de plaatjes overkomen en of jij dat mooi vindt, maar dat je ook probeert om je een voorstelling te maken van hoe dat bij jou in huis zou werken. Heb jij bijvoorbeeld weinig ramen in een bepaalde ruimte en komt er daardoor weinig licht binnen, dan kunnen grijs of zwart net iets te donker zijn. Als je kleurinspiratie op gaat doen, moet je dus ook altijd verbeelden hoe dit in jouw huis zou lijken. Soms werken bepaalde kleurtinten nu eenmaal niet voor een bepaalde woning.

Volop inspiratie bij Homease

Ben jij op zoek naar kleurinspiratie, dan ben je bij Homease aan het juiste adres. Dit is een online magazine dat helemaal gericht is op mensen inspireren wat betreft hun interieur. Je vindt bij hen inspiratie voor:

  • woonkamers
  • kinderkamers
  • slaapkamers
  • badkamers

Zelfs voor balkons kun je bij hen leuke ideeën vinden. En naast aandacht voor de verschillende ruimtes, bieden zij dus ook volop kleurinspiratie. Ze hebben hier een speciale hoek aan gewijd en je kunt daar verschillende plaatjes vinden. Soms gaat een bepaald artikel specifiek over hoe iemand een bepaalde kamer heeft ingericht en daarbij gebruik heeft gemaakt van kleur, andere keren wordt er juist een bepaalde kleurtint uitgelicht en worden er verschillende voorbeelden gegeven van hoe je dat in je interieur zou kunnen verwerken. Houd jij bijvoorbeeld erg van goudkleur, dan kun je bij Homease kleurinspiratie opdoen over hoe jij goud in je interieur kunt verwerken. Naast heel specifieke kleurinspiratie en kamerinspiratie artikelen, vind je bij hen ook meer algemene informatie met betrekking tot trends. Houd daarbij altijd in gedachten, het mag dan een trend zijn, het moet ook bij jou passen. Anders werkt het gewoon niet in jouw huis. Je hoeft bovendien ook niet iedere trend te volgen of leuk te vinden. Naast trends vind je bij hen ook veel tips, zodat het inrichten van de verschillende ruimtes in je woning gemakkelijker wordt. Voor kleurinspiratie en wooninspiratie is Homease dus echt het beste online magazine.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn