Huis verkopen en offertes ontvangen kan volledig online

11 april 2016

Posted in Woning en Tuin

Het verkopen van een huis is niet altijd even gemakkelijk. Allereerst omdat je altijd maar moet afwachten wat het klimaat is op de huizenmarkt. Natuurlijk zal je altijd zien dat je juist je huis wil verkopen op het moment dat de huizenmarkt inzakt en op het moment dat het prima gaat met de huizenmarkt en de huizen voor bedragen ver boven de waarde worden verkocht, hoef jij je huis juist niet te verkopen. Dat is nog maar één kwestie. Een andere kwestie is de buurt. Het kan best zijn dat je in een prima buurt komt wonen op het moment dat je het huis koopt. Maar dit wil niet zeggen dat de buurt ook goed blijft. Een buurt kan verloederen. Dit kan overigens ook de reden zijn dat je wilt verhuizen en daarom dus je huis wilt verkopen. In een dergelijke buurt is het wel moeilijk om je huis te verkopen en helemaal om je huis voor een bedrag te verkopen dat boven het aankoop bedrag ligt. Daarnaast heb je te maken met het huis zelf. Als we aannemen dat de huizenmarkt in orde is, er heerst geen crisis, mensen hebben voldoende koopdracht, leningen worden gemakkelijk gegeven en hypotheken zijn gemakkelijk te krijgen, de buurt is in orde en voor de rest zit alles dus mee, dan nog heb je te maken met het huis zelf. Hoe is de staat van het huis? Is er sprake van de juiste isolatie? Is er dubbele beglazing? Is het sanitair up to date, Is de keuken pas gerenoveerd of is er nog een oude keuken uit de vorige eeuw? Verder heb je te maken met een tuin die al dan niet onderhouden is. Een slecht onderhouden tuin of een onaantrekkelijke tuin, maakt de verkoop er niet makkelijker op, want het is toch wel het eerste wat potentiële kopers zien. Zo merk je al snel dat er enorm veel variabelen zijn die invloed uitoefenen op hoe gemakkelijk of moeilijk het is om je huis te verkopen. Daarom is het goed om te weten dat niet alles moeilijk hoeft te zijn. Een huis verkopen en offertes ontvangen kan gemakkelijk online. Zo kun je eenvoudig bekijken welke makelaars aantrekkelijk zijn. Het is mooi dat dit online kan want zo kun je je huis verkopen met offertes die je online krijgt toegestuurd. Je hoeft dus niet eerst allerlei afspraken te maken. Zo kun je rustig het proces starten van de verkoop van je huis door in het begin even af te tasten wat er mogelijk is. Een huis verkopen met offertes die je online krijgt toegestuurd zorgt er ook voor dat je niet de verplichting voelt om met makelaars waar je mee afspreekt in zee te gaan. Makelaars hebben natuurlijk een vlotte babbel en weten je snel in te palmen. Een huis verkopen via offertes die je zelf rustig door kunt lezen betekent dus geen beïnvloeding van buitenaf en het betekent dat je alles rustig in je eigen tijd kunt doorlezen om zo tot de beste keuze te komen.

Een huis verkopen met offertes doe je bij huis-verkopen-offertes.nl

Een goede manier om een huis te verkopen met offertes die je online krijgt toegestuurd is de bovengenoemde website. Op deze website kun je de gegevens van je huis invullen en dan aangeven dat je je huis verkopen wil met offertes die je online krijgt toegestuurd. De mensen van de website zullen dan de 4 beste offertes opsturen waar je dan vervolgens geheel vrijblijvend een keuze uit kunt maken. Op de site moet je eerst even de volgende gegevens invullen:

  • Type woning (bijvoorbeeld: vrijstaande woning of een twee onder één kap woning)
  • Woonoppervlak
  • Aantal kamers
  • Vermoedelijke prijsklasse
  • Voorkeuren
  • Eventuele opmerkingen

Naast deze zaken vermeld je ook je adres en op basis van al die gegeven krijg je een viertal offertes toegestuurd. Zo gemakkelijk kan een huis verkopen met offertes die je online krijgt toegestuurd dus zijn. Dit maakt het verkopen van je huis in ieder geval een stuk laagdrempeliger. Je kunt immers je huis verkopen met offertes die je binnen een dag of twee krijgt toegestuurd. Je kunt het dan in alle rust even bespreken met de mensen met wie je samenwoont en eventueel een kennis die verstand van zaken heeft of wellicht iemand die ervaring heeft met een huis verkopen via offertes die je online krijgt toegestuurd.

De nieuwe stijl wat betreft huizen verkopen

Je moet natuurlijk ook een beetje met de tijd meegaan en dat is helemaal niet verkeerd. Soms betekent met de tijd meegaan gewoon meer comfort. In dit geval betekent het dat een huisverkopen met offertes die je krijgt toegestuurd mogelijk is. Dit is natuurlijk zoals gezegd een voordeel dat het leven een stukje makkelijker maakt. Tevens is een huis verkopen met offertes die je online krijgt toegestuurd ook enorm praktisch. Je kunt de offertes immers gemakkelijk naast elkaar leggen om te zien wat de prijsverschillen zijn en daarnaast kun je ontdekken of die prijsverschillen gerechtvaardigd zijn of dat de prijsverschillen gewoon een indicatie zijn van dure of goedkopere makelaars. Daarom is het geen gek idee om een huis te verkopen via offertes die je online verkrijgt. Als je een huis verkopen gaat met offertes die je online verkrijgt kun je de informatie ook gebruiken om de tarieven van de makelaar van je keuze aan te passen. Zo heb je bij een huis verkopen via offertes vele voordelen waar je gebruik van kunt maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn