De ideale rolgordijnen

13 april 2016

Posted in Woning en Tuin

Rolgordijnen - RolgordijnenRolgordijnen zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Wanneer je bij mensen thuiskomt zie je in negen van de tien gevallen wel een aantal rolgordijnen hangen. Rolgordijnen zijn ontzettend handig en passen eigenlijk in elk interieur. Men heeft de keuze uit honderden verschillende soorten, waardoor er altijd wel een set te vinden is die perfect past in jouw woonkamer. Rolgordijnen kunnen door het hele huis gebruikt worden. In eigenlijk alle open ruimtes van de woning is een rolgordijn wel op zijn plek. Meestal kiest men in de eerste plaats om rolgordijnen op te hangen in de woonkamer, omdat dit gewoon het meest praktisch is. De woonkamer is per slot van rekening de kamer waarin het gezin de meeste tijd doorbrengt. Kunnen rolgordijnen op sommige plaatsen in het huis soms enigszins overbodig zijn, in de woonkamer weet je altijd zeker dat ze goed van pas zullen komen! Je kunt rolgordijnen gebruiken om:

  • De lichtval in een kamer te beïnvloeden
  • Een oude kamer weer te laten stralen
  • Een slaapkamer helemaal te verduisteren
  • Privacy te creëren in de gehele woning

Om te beginnen zijn rolgordijnen ideaal om de lichtval in een kamer te beïnvloeden. Er kunnen diverse redenen zijn waarom je dit zou willen. Wanneer de woonkamer veel grote ramen heeft kan dit erg lastig zijn. Soms wil je bijvoorbeeld lekker tv kunnen kijken zonder gestoord te worden door licht of flikkering op het scherm. Misschien wil je eens wat romantisch doen, bijvoorbeeld door de kamer gemoedelijk te verlichten met behulp van kaarsjes. Grote hoeveelheden zonlicht kunnen in dit geval de romantische sfeer, die je probeert te creëren, in rook doen opgaan. Nog erger is het als de zon vol op de ramen staat. Met name in de zomer kan dit voor veel irritatie zorgen. Het wordt ontzettend warm in huis en de zon schijnt continue in je ogen. Rolgordijnen bieden voor al deze problemen een uitstekende oplossing. Je houdt de zon buiten en kunt je zo concentreren op de belangrijke zaken. Hiernaast kunnen rolgordijnen ook prima gebruikt worden om een oude kamer weer wat extra glans te geven. Heb je een oude logeerkamer die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Met een simpel rolgordijn heb je de grootste klap al gemaakt. Men kan van buiten niet meer naar binnen kijken, maar van binnen oogt de kamer ook gelijk een stuk moderner. Pak dus niet gelijk die verfkwast, met een setje rolgordijnen kom je al een heel eind!

Rolgordijnen; lekker slapen

Veel mensen hebben grote moeite om in slaap te komen. De wereld om ons heen wordt steeds chaotischer en veel mensen liggen ’s nachts in bed te malen. Rolgordijnen kunnen hierbij uitkomst bieden. Ze leveren op meerdere manieren een belangrijke bijdrage aan een goede nachtrust. In de eerste plaats kun je met een rolgordijn een ruimte helemaal verduisteren. Je hebt hier een speciaal type gordijn voor nodig, dat het zonlicht volledig weerkaatst. Wanneer je moeite hebt om ’s nachts in slaap te komen kan dit erg handig zijn. Je hebt geen last van de zon in de zomer of van een felle lantaarnpaal in de winter. Door het licht buiten te houden val je op een rustige manier in slaap. Hiernaast kan een rolgordijn ook heel belangrijk zijn om in slaap te blijven. Wanneer je eindelijk in slaap bent gevallen wil je natuurlijk zo lang mogelijk doorslapen. Het kan echter voorkomen dat de eerste zonnestralen van de dag gelijk op je gezicht vallen, waardoor je meteen weer klaarwakker bent. Door de rolgordijnen voordat je gaat slapen goed dicht te trekken heb je in de ochtend geen last van de felle zon. Sommige mensen vinden het fijn om met natuurlijk licht wakker te worden, andere mensen vinden dit toch minder prettig. Wil jij dus lekker uitslapen, dan is een rolgordijn in jouw slaapkamer helemaal geen slechte keuze. Ook bij migraine kan een rolgordijn erg comfortabel zijn. Bij migraine is zelfs de kleinste blootstelling aan licht of geluid al teveel en kan elke prikkeling intense hoofdpijn veroorzaken. Op de momenten dat je lichaam even helemaal geen licht kan verdragen kun je alles uitbannen met een set verduisteren rolgordijnen. Naast het feit dat je met dichte gordijnen heerlijk kunt slapen heb je ook een beetje extra privacy. Wanneer je aan de weg woont, op de begane grond, kijken mensen eigenlijk altijd zo bij je naar binnen. Dat doet men misschien niet bewust, maar het is toch fijner om in je eigen huis niet bekeken te worden!

Eenvoudig en snel bestellen

Ben je overtuigd? Mooi zo! De tijd is gekomen om de gordijnen te bestellen. Rolgordijnen bestellen is via internet een peulenschil. Surf bijvoorbeeld eens naar https://rolgordijnen.eu/ en kies vandaag nog een mooi systeem uit. Op de website vind je tientallen verschillende ontwerpen in honderden unieke kleuren. Ook kun je kiezen uit verschillende stijlen, zoals transparante en semi transparante gordijnen. Weet je nog niet zeker welk type je nodig hebt? Neem dan gerust even contact op via het contactformulier. Je wordt zo snel mogelijk te woord gestaan en geheel vrijblijvend verder geholpen. Het is ook mogelijk om een gratis kleurstaal aan te vragen. Ben je niet helemaal zeker van de kleur die je online hebt uitgekozen, dan kun je deze dus rustig eerst even uitproberen. Elk gordijn wordt op maat gemaakt, je hoeft dus niks bij te snijden. Alleen nog even monteren en klaar is kees!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn