Zit-sta werkplek

10 februari 2019

Posted in Woning en Tuin

Heb jij op jouw kantoor al een zit-sta werkplek? Zo niet, dan is het echt aan te raden om hier mee aan de slag te gaan! Wat houdt dit nu precies in en waarom is het belangrijk om hier voor te kiezen? Daar vertellen we jou graag meer over! Als eerste wat het precies is. Eigenlijk geeft de naam het al heel goed aan, een zit-sta werkplek is een plek waar je zowel zittend als staand kunt werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een aparte statafel, waar jij je laptop af en toe eens naar toe verhuisd om staand je werk verder te doen. Maar je kunt ook kiezen voor een bureau dat je in hoogte kunt verstellen. Dit laatste is natuurlijk wel zo gemakkelijk, je hoeft dan geen extra meubilair aan te schaffen en het neemt ook geen extra ruimte in. Het enige dat je hoeft te doen, is af en toe de hoogte van het werkblad veranderen. Dit klinkt ingewikkelder dan het is, want er worden hiervoor speciale tafels gemaakt. Zo kun je dus echt in een handomdraai een zit-sta werkplek voor jezelf creëren!

Waarom zit-sta werkplek?

Wat het is, dat is nu wel duidelijk. Maar waarom zou je nu een zit-sta werkplek willen hebben? Wat is er mis met gewoon zittend achter je tafel je werk doen? Het probleem is dat veel van ons tegenwoordig veel te veel zitten. Ga dit maar eens voor jezelf na. Als je een kantoorbaan hebt, hoeveel uren per dag breng jij dan zittend door? Op de werkvloer zul je niet heel veel heen en weer lopen. Misschien haal je eens een keer koffie op of ga je naar de wc, maar heel veel meer zul je eigenlijk niet in beweging komen. Met een zit-sta werkplek kun je hier dus verandering in brengen en dat is vaak ook broodnodig, want ook in onze vrije tijd bewegen we gewoon onvoldoende. Vaak stappen we na het werk meteen in de auto en thuis zitten we vaak al snel weer op de bank. Als je dus zo de uren bij elkaar optelt, zijn er maar weinig moment dat je niet zit. Waarom is dit nu erg? Omdat het een slecht effect heeft op onze gezondheid. Het blijkt dat bijna tien procent van de sterfgevallen gelinkt kunnen worden aan ons sedentaire gedrag. Het heeft bijvoorbeeld invloed op onze vetverbranding, maar ook op bijvoorbeeld het risico op het ontwikkelen van diabetes en een te hoog cholesterol. Een zit-sta werkplek is dus echt een eenvoudige manier om iets positiefs voor je gezondheid te doen!

Aandachtspunten

Natuurlijk zijn er wel wat aandachtspunten als jij een zit-sta werkplek in gaat richten. Er moet bijvoorbeeld worden gekeken of:

  • het beeldscherm op de juiste hoogte staat
  • je armen een goede houding hebben
  • jij je voeten goed kunt plaatsen

Daar komt bij dat je zelf er ook om moet denken dat je het juiste schoeisel draagt. Het is natuurlijk niet aan te raden om een zit-sta werkplek te gebruiken met hoge hakken aan. Dan heb je geen goede stahouding en dat is niet bevorderlijk voor de gezondheid van je rug. Er komt dus wel even wat bij kijken, maar als je het eenmaal goed neergezet hebt, zul je merken dat het een heel prettige manier van werken is. Wil jij een bureau hebben dat je in hoogte kunt verstellen? Dan moet je eens kijken op shiraz.nl. Shiraz levert namelijk diverse soorten exemplaren, waaronder tafels die je elektrisch kunt verstellen. Bij sommige kun je zelfs je favoriete hoogtes opslaan, waardoor je alleen maar één keer op een knop hoeft te drukken om jouw zit-sta werkplek te veranderen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn