Word wakker: ga energie vergelijken

10 december 2017

Posted in Woning en Tuin

Energie vergelijken is zeer de moeite waard. Nederland telt namelijk meer dan dertig verschillende energieleveranciers en de prijzen die zij in rekening brengen, kunnen sterk uiteen lopen. Door gebruik te maken van de gratis vergelijkingssite goedkoopsteenergie.com kunt u met een paar simpele stappen honderden euro’s per jaar besparen. En wie wil dat nou niet? Toch laten nog steeds veel mensen hun voordeel liggen, zelfs meer dan 70 procent van alle huishoudens, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Het zijn de mensen die in het verleden een keuze uit de energieleveranciers hebben gemaakt en menen dat ze het daar wel bij kunnen laten. Energiebedrijven omschrijven deze groep klanten wel als de ‘slapers’. Een woord dat veel zegt, want als ze wakker genoeg waren, gingen ze wel energie vergelijken en zo snel mogelijk overstappen. Een vergelijkingssite als goedkoopsteenergie.com kan er voor zorgen dat ze per jaar al snel €300 besparen, vergeleken met hun oude contract. Energie vergelijken is niet alleen een kwestie van prijzen naast elkaar zetten, maar ook van het scherp in de gaten houden van aanbiedingen. Dit kan gemakkelijk en snel via goedkoopsteenergie.com, die de voordeligste aanbiedingen verzamelt en vergelijkt en in een simpel overzicht plaatst. Het enige wat u hoeft te doen is uw gegevens invoeren. Meteen komen dan de goedkoopste energie aanbiedingen in beeld. Maar energie vergelijken is meer dan dat. Door via enkele filteropties persoonlijke voorkeuren te selecteren komt u ook eenvoudig uit bij de energieleverancier die het beste past bij uw specifieke wensen. Denk daarbij aan:

  •  Duurzaamheid
  •  Windmolens
  •  Zonnepanelen
  •  Stroom uit eigen land
  •  CO2 compensatie van gas

Ook de regio, contractduur en de keus voor een vast of variabel tarief wegen mee in de prijzen, alsmede de vraag hoe uw huidige verbruik verdeeld is in gas en stroom.

Energie vergelijken levert welkomstpremie op

Zelf energie vergelijken is best lastig, zodat goedkoopsteenergie.com een uitkomst is. Duizenden mensen maken al gebruik van deze site, die in een oogwenk een 100 procent onafhankelijke vergelijking oplevert, zodat u meteen kunt beginnen met besparen. Ook welkomstpremies worden in de vergelijkingen meegenomen. Daarbij kan het gaan om korting op de tarieven, maar bijvoorbeeld ook om een iPad, iPhone of Samsung Galaxy, dan wel een smartphone of tablet van een ander merk. Niet alleen als particulier, maar ook al zakelijke verbruiker, is energie vergelijken van groot belang. Goedkoopsteenergie.com biedt daarom ook een speciale zakelijke energievergelijker aan met alle zakelijke energieleveranciers. Geschikt voor zowel MKB en ZZP’er tot grootzakelijke energieverbruikers. Het is ongetwijfeld een van de aantrekkelijkste en gemakkelijkste manieren om zakelijke kosten te verlagen; geld dat op deze manier overblijft voor andere doeleinden in uw onderneming. De Autoriteit Consument en Markt, maar bijvoorbeeld ook een televisieprogramma als Tros Radar, toetsen van tijd tot tijd de onafhankelijkheid en effectiviteit van vergelijkingswebsites. Het biedt klanten een extra garantie dat energie vergelijken gebeurt zonder beïnvloeding van energieleveranciers.

Meteen beginnen met besparen

Hebt u eenmaal de energieleverancier gevonden die past bij uw specifieke wensen én bovendien het goedkoopste is, dan kunt u onmiddellijk beginnen met besparen. Nadat u het aanvraagformulier hebt ingevuld en uw aanvraag is ingediend, ontvangt u per e-mail een bevestiging van de aanvraag. Mocht u zich nog bedenken, dat kan dat zonder bijkomende kosten tijdens de veertien dagen bedenktijd. Over de afwikkeling van uw oude contract, hoeft u zich geen zorgen te maken. De nieuwe energieleverancier regelt alle formaliteiten rond het beëindigen van de overeenkomst met uw oude energiebedrijf. Om er zeker van te zijn dat u het goedkoopste contract hebt en houdt, kunt u energie vergelijken het beste tot een jaarlijkse gewoonte maken, want tarieven en aanbiedingen blijven in beweging.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn