Laat een modern huis bouwen

28 augustus 2016

Posted in Woning en Tuin

Gorate - Modern huis bouwenJe bent klaar met studeren, hebt een goede baan en hebt een leuke vriendin. Jullie zijn samen al enige tijd op zoek naar een leuk huisje, maar kunnen maar niets vinden. Wanneer jullie de financiën bekijken blijkt dat jullie eigenlijk ook wel geld hebben om zelf iets te laten neerzetten. Jullie kunnen gemakkelijk een lening aanvragen en dan een modern huis laten bouwen. Een eigen kavel zou het mooiste zijn; een vergunning regelen en de woning zo vanuit de grond optrekken. Voordat je kunt beginnen met fantaseren heb je een goede aannemer nodig. Iemand die weet welke problemen je tegen gaat komen en die je kan helpen bij het opmaken van heldere concepttekeningen. Gorate is het bouwbedrijf dat je zoekt. Met meer dan 40 jaar ervaring in de bouw hebben de deskundige werknemers van dit bedrijf alles al wel een keer voorbij zien komen. Ze kunnen je uitstekend bijstaan met alle lastige beslissingen die je zult moeten maken. Een modern huis bouwen is namelijk niet zo eenvoudig als het lijkt, je moet een aantal zaken van tevoren goed bepalen:

  • Hoe gaan jullie een modern huis bouwen?
  • Door wie gaan jullie een modern huis laten bouwen?
  • Wie vraagt de vergunningen aan?
  • Wie houdt de controle?

De belangrijkste vraag is natuurlijk de “Hoe” vraag, hoe gaat het gebeuren? Hoe gaan jullie een modern huis bouwen? Dit gebeurd altijd aan de hand van een concept, een goed uitgedacht model. Dit model wordt opgesteld door een vakman, iemand die hier heel veel verstand van heeft. Dit is heel logisch, wanneer je zelf geen idee hebt wat je aan het doen bent kun je geen modern huis bouwen. Bij Gorate werkt men met voorbeelden, huizen die al zijn gemaakt en die dienen als inspiratie. Aan dit “template” kunnen jullie samen dan allerlei nieuwe dingen toevoegen om een modern huis te bouwen dat helemaal bij jullie past. Je hebt tientallen basistypes waar je uit kunt kiezen. Deze variëren van ouderwets (jaren 30) tot hele moderne woningen. Een modern huis bouwen was nog nooit zo makkelijk! De basistypes worden helemaal aangepast aan jullie wensen, zonder extra kosten! Je kunt dus elke verandering doorvoeren die je noodzakelijk acht. Wanneer je dus de tweede vraag moet beantwoorden, wie gaat jullie een modern huis bouwen, dan weet je eigenlijk het antwoord al. Op  http://www.gorate.nl/pagina/109/Modern%20huis%20bouwen.html bekijk je direct alle mogelijke opties!

Modern huis bouwen; vergunning en bodemonderzoek

Wanneer je een modern huis laat bouwen moet je niet alleen concepttekeningen aanleveren. Je bent veel meer tijd kwijt met het regelen van de juiste vergunningen en het verrichten van bodemonderzoek. Beide aspecten zijn even belangrijk. Zonder vergunning kun je uiteraard niet beginnen met bouwen op het land. Je hebt toestemming nodig van de eigenaar van de kavel (meestal de gemeente) voordat je aan iets moois mag beginnen. Houd je goed aan deze regels! Wanneer je geen vergunning hebt en toch begint met de constructie dan kan dit leiden tot hoge boetes. Een modern huis bouwen wordt dan ineens ongelofelijk duur, laat het zo ver dus niet komen! Hiernaast het bodemonderzoek, ook van vitaal belang. Wanneer je dit onderzoek niet of niet zorgvuldig laat uitvoeren heb je geen idee of je überhaupt een modern huis kunt bouwen. Misschien zakken de bouwmaterialen wel weg in de ondergrond, of komt het huis na een aantal jaren scheef te staan. Een modern huis bouwen doe je dus niet alleen, dit doe je in samenspraak met andere partijen. Vergunningen haal je bij de gemeente, bodemonderzoek laat je uitvoeren door een externe partij. Een bodemonderzoek kun je vaak redelijk snel regelen, je hebt dan immers te maken met een commerciële partij. Het aanvragen van een vergunning kan daarentegen enkele maanden duren. De gemeente maakt vaak geen haast bij het toewijzen van kavels. Wanneer je het formulier niet goed hebt ingevuld, krijg je dus pas na een paar maanden te horen dat het allemaal toch niet doorgaat. Voorkom al deze problemen en laat je aanvraag invullen door mensen die daar verstand van hebben. Bij Gorate willen ze je ook in deze fase helpen met het bouwen van je droomhuis. Dit bedrijf vraagt daarom voor jou alle vergunningen aan en regelt ook het eventuele bodemonderzoek. Dankzij Gorate kun jij een modern huis bouwen en hoef je niet bezig te zijn met allerlei bureaucratische zaken!

Modelwoning

Het bovengenoemde bouwbedrijf werkt ook met modelwoningen. In deze modelwoningen kun je precies zijn hoe alles eruit komt te zien, tot in de kleinste details! Dankzij dit alles krijg je natuurlijk een geweldig beeld van hoe jouw woning ingericht zou kunnen worden. Ook zie je meteen waar de knelpunten zitten, hier kun je dan gelijk nog even wat aan laten doen. Vind je de badkamer in het model te klein, dan regel je toch dat er een grotere badkamer gebouwd wordt? Een modern huis bouwen is een kwestie van overleg. Zorg dat je op tijd al je wensen aangeeft en dan wordt er een woning neergezet waar je lang gelukkig zult zijn. Een modern huis bouwen gaat niet zonder slag of stoot, je zou zelfs kunnen zeggen dat het een flinke aanslag is op de relatie, maar wanneer de muren eindelijk staan en het dak zit erop dan zullen jullie onwijs tevreden zijn over het eindresultaat. Wacht niet langer, surf snel naar http://www.gorate.nl/pagina/109/Modern%20huis%20bouwen.html en bekijk wat dit bedrijf voor jullie kan betekenen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn