Jij wilt je hypotheek oversluiten

23 februari 2017

Posted in Woning en Tuin

De verschillende soorten hypotheken en de rentes die daaraan gekoppeld zijn, maken allemaal veranderingen door tegenwoordig. Het is dan ook niet vreemd dat mensen er vaak over nadenken om misschien de hypotheek oversluiten te overwegen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden en daar worden de meeste mensen toch niet zo blij van.

  • Aan het einde van de rentevaste periode
  • Lagere hypotheekwaarde bij een andere geldverstrekker

Bij het bedrijf Van Bruggen adviesgroep zien zij vaak deze twee redenen voorbij komen bij de keuze voor de hypotheek oversluiten. Het is natuurlijk prettig om een minder hoge rente te betalen dan dat nu misschien het geval voor je is. Na de rentevaste periode verandert de hoogte van de rente die je moet betalen toch, dus dan is de hypotheek oversluiten een goede keuze. Omdat de huidige geldverstrekker waar je nu bij bent aangesloten dit een minder goed idee vindt, krijg je in de meeste gevallen te maken met een boeterente. Dit betekent dat je een boete betaalt over de gemiste kosten voor de geldverstrekker omdat je eerder weggaat dan dat in eerste instantie is afgesproken. Mensen denken vaak dat deze kosten heel erg hoog liggen, maar dit kan in de meeste gevallen best wel mee vallen. Zeker als je aan de slag gaat met rentemiddeling zit je over het algemeen wel goed.

Eenvoudig je hypotheek oversluiten

De rentemiddeling maakt het een stuk aantrekkelijker om te kiezen voor het oversluiten van je hypotheek. Hierbij wordt de boete verrekend met de hypotheekrente, waardoor jij dus voordeliger uit bent en dat vinden veel mensen toch wel een hele fijne oplossing. Wil je meer weten over je hypotheek oversluiten en het eventueel toepassen van de rentemiddeling? Neem dan contact op met de Van Bruggen Adviesgroep. Een van de medewerkers staat je graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk het gemakkelijkst om een afspraak te maken en met een van de adviseurs in gesprek te gaan. Je kunt dan veel dieper ingaan op jouw persoonlijke situatie. Dit maakt voor jou veel dingen een stuk duidelijker en je kunt dan een beter overwogen beslissing maken wanneer het aankomt op je hypotheek oversluiten en de rentemiddeling die je daarbij toe kunt passen. Het is een hele verstandige keuze om je hierover goed te laten informeren. Een hypotheek gaat over een hoop geld en hier wil je geen overhaaste of onverstandige beslissingen in maken. Praat dus met een adviseur van de Van Bruggen Adviesgroep. Zij hebben de kennis en de ervaring die jij nodig hebt.

Ga voor je hypotheek oversluiten

Twijfel jij of je nog wel goed zit met je huidige hypotheek? Dan staan ze bij de Van Bruggen Adviesgroep voor je klaar om je te voorzien van de informatie die je nodig hebt om tot de juiste beslissing te komen. Je kunt op deze website makkelijk je maximale hypotheek berekenen, maar ook voor het oversluiten van je hypotheek zit je hier dus goed. Je kunt ook eerst zelf aan de slag gaan als je dat liever doet. Op de website van de Van Bruggen Adviesgroep vind je verschillende rekentools om bijvoorbeeld te berekenen of het een goede keuze is om je hypotheek over te sluiten. Dit hoeft helemaal niet zo lang te duren. Het enige wat je hoeft te doen is het invullen van een aantal gegevens en je hebt de resultaten zo op je beeldscherm. Je kunt er dan voor kiezen om een afspraak te maken met de Van Bruggen Adviesgroep om de verschillende mogelijkheden bij je hypotheek oversluiten door te nemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn