Fairtrade producten

13 december 2018

Posted in Woning en Tuin

Het kopen van eerlijke artikelen kan best lastig zijn, maar als jij kiest voor fairtrade producten, dan zit je zeker goed! Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact die zij kunnen hebben met hun aankopen. Het is echt niet zo dat jij er niets aan kunt doen dat mensen in andere landen uitgebuit worden of dat het milieu schade oploopt door de zaken die wij allemaal kopen. Met je portemonnee kun je namelijk heel veel bepalen! Hoe meer vraag er komt naar fairtrade producten, hoe meer producenten in zullen zien dat dit de weg is naar de toekomst. Voor producenten draait het immers om het behoud van hun klanten en om het maken van winst. Lopen mensen weg, kopen zij hun artikelen niet meer, dan zullen zij dus een andere weg in gaan slaan. Laat jij aan fabrikanten weten dat jij in het vervolg alleen nog maar eerlijke zaken wilt kopen, die met respect voor mens en natuur gemaakt zijn, dan zal dit zeker effect hebben. Natuurlijk niet meteen, maar iedere klant die weggaat, iedere persoon die kiest voor fairtrade producten in plaats van reguliere, is een druppel die bijdraagt aan verandering in de wereld!

Waar koop je fairtrade producten?

De meeste mensen zullen al wel eens fairtrade producten in de winkel hebben zien staan en ook zullen velen dit al wel eens gekocht hebben. Je hoeft hier immers echt niet meer specifiek voor naar de wereldwinkel. Ook steeds meer supermarkten hebben bijvoorbeeld eerlijke etenswaren in de schappen liggen. En ook in de kledingwereld komen merken er steeds meer achter dat er best vraag is naar duurzaam geproduceerde kleding. Maar ondanks dat de vraag steeds groter wordt, blijft het toch lastig om echt gemakkelijk fairtrade producten in te kopen. Veel winkels bieden slechts een paar artikelen aan en dan is het altijd maar weer afwachten of daar bij zit waar jij naar op zoek bent. Door het versnipperde aanbod kan het echt een heel gedoe zijn als jij besluit dat je in het vervolg alleen nog maar eerlijke artikelen wilt gaan kopen. Je zult dan eigenlijk voor alle verschillende productcategorieën weer naar een andere winkel moeten gaan. Daar zit jij natuurlijk ook weer niet op te wachten, het kopen van fairtrade producten moet niet te ingewikkeld zijn en ook zeker niet al te duur.

Eerlijke webshop

Als je er in het vervolg voor kiest om te winkelen bij Fair Vision, dan wordt het echter heel eenvoudig om fairtrade producten in te kopen! Zij bieden namelijk een zeer uitgebreide webshop, met daarin heel veel verschillende soorten artikelen. Je kunt bijvoorbeeld bij hen terecht voor een product op het gebied van:

  • mode & sieraden
  • persoonlijke ontwikkeling
  • eten & drinken
  • dieren
  • elektronica

En dit is slechts een selecte van de vele categorieën die zij aanbieden! Met andere woorden, je kunt nagenoeg alles wat je eerlijk in wilt kopen bij hen vinden! Voor een compleet overzicht kun je het beste gewoon even kijken op hun website fair-vision.eu. Alle fairtrade producten die zij aanbieden, zijn gemaakt met aandacht voor mens en natuur. Bij de vervaardiging ervan worden de mensenrechten nageleefd, werknemers krijgen een eerlijk loon uitbetaald en er is respect voor het milieu. Via deze webshop kun jij dus op een eenvoudige manier eerlijke artikelen aanschaffen, die je ook met een goed gevoel kunt gebruiken. Je weet bijvoorbeeld zeker dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen en dat er geen chemicaliën in rivieren geloosd zijn. Met de aankoop van fairtrade producten kun jij dus echt genieten van alles wat je koopt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn