Energie vergelijken voor lagere rekening

29 juli 2017

Posted in Woning en Tuin

Wil jij of moet jij geld besparen? Dan is de prijzen van energie vergelijken een van de eerste dingen die je zou moeten doen! Veel mensen zijn geneigd om te gaan bezuinigen op eenmalige uitgaven op het moment dat zij minder geld uit willen geven, maar het is veel efficiënter om te proberen je maandelijkse lasten lager te krijgen. Deze kosten komen immers iedere maand weer terug en hoe lager ze dan zijn, hoe gunstiger dit voor jou is. Nu zijn er niet veel maandlasten die je zomaar kunt verlagen, aan je hypotheek of huur kun je vaak weinig veranderen en zo zijn er wel meer lasten die je maar moeilijk kunt verlagen. Maar je energierekening kun je gelukkig wel lager krijgen en je kunt dit zelfs op twee verschillende manieren doen. Je kunt de tarieven van energie vergelijken van verschillende leveranciers en je kunt je verbruik omlaag brengen. Een lager verbruik realiseren is uiteraard altijd wenselijk, niet alleen voor je eigen portemonnee, maar ook voor ons milieu. Zet de verwarming bijvoorbeeld een graadje lager en draai deze ‘s avonds op tijd uit. Of zorg ervoor dat je nooit onnodig elektrische apparaten aan laat staan. Dit zijn allemaal opties die je zeker kunnen helpen. Maar ook de diverse leveranciers van energie vergelijken met elkaar kan zeker verstandig zijn. Er bestaan namelijk vaak wezenlijke verschillen tussen de tarieven, waardoor een overstap voor jou zeer lucratief kan zijn.

Hoe prijzen energie vergelijken?

Wil je prijzen van energie vergelijken, dan kun je dit op verschillende manieren aanpakken. In de eerste plaats kun je natuurlijk zelf de websites van alle energiebedrijven die er zijn bezoeken en daar de tarieven op gaan zoeken. Dit levert je echter een paar problemen op:

  • je kent zelf waarschijnlijk niet alle bedrijven op dit gebied, aangezien er regelmatig nieuwe bij komen
  • het is heel veel werk om alle tarieven naast elkaar te gaan zetten
  • enkel een tarief zegt weinig, je moet het ook nog vergelijken met jouw verbruik

Waarom is alleen de tarieven van energie vergelijken nu niet voldoende? Omdat er vaak verschil bestaat in de vaste kosten en de verbruikskosten. Als jij weinig stroom en gas verbruikt, dan kun je op een heel andere leverancier uitkomen als voordeligste optie dan wanneer je juist een grootverbruiker bent. Je moet de prijzen van energie vergelijken met jouw verbruik en dan weet je pas wat voor jou de meest gunstige optie is. Dit is veel rekenwerk, maar gelukkig kun je het jezelf ook gemakkelijker maken, door dit allemaal uit te laten rekenen door een goede vergelijkingssite.

Eenvoudig overstappen

Wil jij gebruik maken van een goede vergelijkingssite voor de prijzen van energie vergelijken, dan moet je absoluut gebruik maken van GoedkoopsteEnergie.com. Zij zijn onafhankelijk en je kunt daardoor heel goed bij hen een vergelijking laten maken. Je hoeft alleen maar een per gegevens in te vullen bij hen, zoals jouw postcode, het soort stroommeter dat je hebt en je jaarlijkse verbruik en zij doen de rest. Zij gaan dan alle leveranciers van energie vergelijken met elkaar en jij ziet heel overzichtelijk wie in jouw geval de goedkoopste optie zou zijn. Wil jij overstappen op basis van deze berekening? Dan hoef je ook dit niet zelf te doen, dat kan GoedkoopsteEnergie.com helemaal voor jou regelen. Jij hoeft alleen maar aan te geven bij welk bedrijf je eerst zat en naar welke jij nu wilt overstappen en zij regelen de rest voor jou. Zij zeggen je oude contract op en sluiten een nieuwe voor je af. Niet allen voor energie vergelijken zit je bij hen dus goed, ook voor hulp bij overstappen zijn zij een goede keus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn