De maximale zzp hypotheek berekenen we voor u

27 mei 2017

Posted in Woning en Tuin

Onze analisten bij finaforte.nl kennen de banken als geen ander. Ze weten hoe de huizenmarkt in elkaar zit en wat u als ondernemer wel en niet moet doen. De opkomst van de ZZP’er is onstuitbaar en velen in Nederland zijn zelfstandig ondernemer zonder personeel geworden. Het zijn moeilijke tijden na de kredietcrisis in 2008 maar gelukkig trekt de wereldeconomie weer aan. Dat heeft positieve gevolgen op de werkloosheid en ook op de huizenmarkt. Zo kunt u als ZZP’er een zzp hypotheek afsluiten. Dit is een lineaire of annuïteitenhypotheek die geheel op maat is gesneden. Maar u wilt er wel van uitgaan dat de rente niet te hoog is en dat uw maandelijkse lasten gelijk of zelfs lager zijn dan wanneer u een huis huurt. Want vele ZZP’ers durven het niet aan om een huis te kopen. Soms wil een bank niet eens een zzp hypotheek afgeven omdat ze het werk van diegene te variabel vinden. Maar vergeet niet dat een ZZP’er heel iets anders is dan een freelancer. Dat is een denkfout die banken nogal eens willen maken maar gelukkig zien we een kentering. Toch kunnen we het ons erg goed voorstellen dat u absoluut de kat uit de boom wilt kijken voordat u een zzp hypotheek bij een bank gaat afsluiten. Een woning kopen blijft een flinke investering waar u vele jaren aan vast zit. Wij denken in ieder geval dat het geen kwaad kan om een adviesbureau zoals Fina Forte in de arm te nemen.

Is de zzp hypotheek iets voor u?

Om de hoogte van uw gewenste zzp hypotheek vast te stellen hanteren de 36 verschillende banken die in Nederland verstrekken verschillende methodes. Ze kijken voornamelijk naar uw toetsingsinkomen van de afgelopen jaren. Vragen die ze daarbij stellen zijn:

  • Waar verdient u precies uw geld mee?
  • Wat zijn de diensten die u aanbiedt?
  • Wat zijn de verwachtingen voor de komende jaren?
  • En natuurlijk hoe regelmatig uw bron van inkomsten is.

Als de bank overtuigd is, dan kunnen ze u een zzp hypotheek geven en kunt u het koopcontract bij de notaris ondertekenen. Onze specialisten kennen de regels op het gebied van de zzp hypotheek en willen u hier natuurlijk erg graag bij helpen. U wilt er immers zeker van zijn dat het wordt goedgekeurd door de bank waar u de aanvraag indient. Wij werken samen met meer dan 30 banken en kunnen daarom voor u de laagste rente garanderen zodat u maandelijks lage lasten hebt. Het hangt er natuurlijk tevens vanaf welk type zzp hypotheek u wilt afsluiten. Ook daar kunnen we u over inlichten en adviseren.

Wij zeggen altijd: een goede voorbereiding is 95% van het werk!

Omdat diverse banken kijken naar uw toetsingsinkomen over de afgelopen jaren denkt u misschien dat u als beginnend ondernemer niet in aanmerking komt. Gelukkig is niets minder waar! Wist u bijvoorbeeld dat we u een zzp hypotheek garanderen als u nog maar 6 maanden ZZP’er bent? Hopelijk bent u er nu van overtuigd dat u het beste even bij ons kunt aankloppen. We vragen niet veel terwijl u er letterlijk een huis voor terugkrijgt. Klimt u daarom eens in de pen en schrijf een e-mail met daarin uw wensen. Natuurlijk kunt u ons tevens tijdens kantooruren gerust even opbellen. Of spreek een medewerker aan via de ingebouwde online chat. U mag ook bij ons op kantoor langskomen. Maak eventueel van te voren een afspraak want dan staat er een collega voor u klaar op het kantoor in Heemskerk of Amsterdam. Dan is een zzp hypotheek niet meer ver weg!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn